marți, 27 iulie 2010

folkyou

Am primit cateva mesaje pe blog carora ma simt moralmente obligat sa le raspund.Subiectul Rosia Montana cu toate implicatiile lui mai mult sau mai putin stiute,dezbatute in media romaneasca suficient de sporadic si confuz,ar trebui in mod firesc sa constituie un subiect de meditatie si actiune deopotriva.Din pacate nu incape inca in agenda cetateanului,buimacit si sleit de subiecte ardente din zona gri a supravietuirii.N-am stiut cine a sponsorizat editia din acest an a folk you cum n-am stiut sponsorii nici unei editii.De altfel ,prezenta mea in acest an a fost decisa in ultimul moment si marturisesc,pentru mine manifestarea n-a fost nimic mai mult decat inca un prilej de-a ma reintalni cu scena,publicul si prieteni muzicieni.In toamna acestui an vom lansa un dublu cd iar la concertul de lansare din Bucuresti un comunicat de presa va anunta printre altele si decizia de a nu mai participa la nici o alta editie folk you precum si multiplele motive ce au determinat aceasta hotarare.Cu cele mai bune sentimente,Mircea Rusu

2 comentarii:

  1. buna Mircea. Ma bucur ca te preocupa problema Rosiei Montana. Si pe mine ma preocupa intr-o anumita masura, de cand este durerea de ani de zile a prietenului meu. Sper sa se rezolve cat de curand si cat mai convenabil pentru statul roman. Si eu urmaresc indeaproape subiectul.

    Din informatiile mele, stiu ca esti in continuare primarul Bandului, si am o doleanta, o durere.
    Sunt din Saulia, si de cate ori ma duc la oras si trec pe la voi pe acolo (admir statuia, e foarte frumoasa, chiar am vorbit cu proiectantul intr-o zi, era tare mandru de opera lui, si eu onorata ca am stat langa el si am ascultat un asemenea artist. Tot respectul pentru voi.)
    De ani de zile ma incomodeaza tiganii de pe strazile voastre. Vesnic te bati de ei cu masina, ca-s multi si vesnic pe strada.
    N-ai nimic sa le dai de lucru, sa-si umple si ei timpul? Ca tot iau banii statului degeaba!
    Si-n al doilea rand: nu le faci niste trotuare sa nu-i accidentam?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mircea!!! In sfarsit te-am gasit pe un internet, esti scump la vedere atat in realitate cat si virtual :))) Te ascult cam de prin 2002, de cand ai scos "Iarba verde de acasa". In ziua urmatoare vizionarii videoclipului am sarit in piata sa-mi cumpar albumul. Ulterior am gasit si best of "Pietrele raman", apoi de pe net am tras "Chef in Grozavesti", albumul dublu. Neaparat vreau si originalul acestui dublu-cd. Vorbeai tu mai demult (ani in urma) despre lansarea unui dublu CD. Este vorba despre reeditarea Chef in Grozavesti sau alt material? In alta ordine de idei, pe unde mai concertezi??? :D Esti poate singurul mare folkist in viata pe care nu l-am vazut niciodata live... in conditiile in care Vama nu mai e demult un loc placut pentru mine, iar in Mures ajung de maxim 2 ori pe an. Cu admiratie, Andrei ionel.

    RăspundețiȘtergere