luni, 15 februarie 2010

De ce nu dorm

Nu dorm pentru ca nu-mi vine sa cred.Ma uit in jurul meu de dimineata pana seara tarziu si nu-mi vine sa cred.Tot astept o stire(ca multi ,multi altii,imi place inca sa cred)care, vorba unui celebru ziar studentesc din vremea lui Ceausescu,n-a venit inca.

Un comentariu:

  1. Si noi asteptam o reactie impotriva festivalului Folk You, care a primit sponsorizare anul acesta de la Rosia Montana Gold Corporation, o companie care vrea sa rada Rosia Montana de pe fata pamantului.

    Gasiti in continuare manifestul pe care l-au primit atat colegii dvs care participa la festival, cat si organizatorii.


    "Domnule Folk You, Doamnă Mișcarea de Rezistență și Domnilor Artiști invitați ai acestora,

    Către primii doi:

    Vă cităm: acest festival este un "proiect de ecologie a spiritului", o încercare de a curăţa sufletele oamenilor, de a le reaminti că sunt liberi şi că trebuie să aibă curajul de a se exprima exact aşa cum simt. După aceea ne uităm pe afișul vostru, stăm și ne întrebăm: cum au putut, oare, cuvintele, să se golească asa de conținut? Cum e posibil ca tocmai niște ziariști, și încă unii cu greutate, să fie, în acțiune, atât de departe de idee? Cum poți vorbi de ecologizarea spiritului și să accepti sponsorizare de la Roșia Montană Gold Corporation? Cum poți să critici stereotipurile mediocre ale societății de consum și să te lăfăi într-unul din ele, bătându-te pe burtă cu ditamai corporația hrăpăreață?...

    Acestea nu sunt niște întrebări retorice, chiar așteptăm răspuns la ele. Dar, vă rugăm, fără apeluri la criza economică, presupusa prezumție de nevinovăție (falsă, de altfel) a firmei canadiene sau texte lacrimogene cu valoarea sentimentală pe care acest festival o are pentru X sau Y. Valoarea sentimentală a unui lucru, apropo, nu se întreține luând parte la distrugerea valorii de patrimoniu, culturală, de mediu, istorică, arheologică, socială și națională a unei zone.

    Pentru a rămâne legați de citatul de mai sus, vă anunțăm că, prin parteneriatul încheiat cu Roșia Montană Gold Corporation, sunteți pasibili: să curățați 4 munți de tot ce înseamnă viață, istorie, obiceiuri și religie (sunt și biserici acolo), și chiar moarte (cimitire); să le reamintiți românilor - și mai ales celor din Roșia Montană – că nimeni nu e liber în fața banului și că orice conștiință poate fi cumpărată; să vă pierdeți demnitatea și curajul de a vă exprima, odată cu un extras de cont care vi se va lipi peste gură, pix sau tastatură, după caz.


    Către Artiști:

    Știm: nu mai aveți cum să vă retrageți, ați semnat deja contractele și vă nenorocesc ăștia de vă merg fulgii dacă nu cântați.

    Poate unii dintre voi simt o frustrare, poate ați fi vrut să știți despre parteneriatul Folk You cu Roșia Montană Gold Corporation înainte să semnați ceva. Poate unii dintre voi, nu, poate puțin vă pasă, unora, de Roșia Montană.

    Acelora dintre voi cărora le pasă, nu le vom spune să nu cânte. Știm ce înseamnă valoarea unui contract și nu dorim să facem astfel de presiuni. Am dori, însă, să vă gândiți ce ar fi făcut, într-o asemenea situație, idolii voștri: ce ar fi făcut Bob Dylan, Joan Baez, John Lennon, , Led Zeppelin, Pink Floyd, Jimi Hendrix și atâția alții?

    Și vă rugăm să vă mai gândiți ce au căutat colegi de-ai voștri la Roșia Montană, la festivalul FânFest, din 2004 până în 2007. Ce credeți că vroiau A.G. Weinberger, Ada Milea, Zdob si Zdub, Sensor, Vița de Vie, Ombladon, Luna Amară, Altar, Implant Pentru Refuz, Bitză, Zale, K-gula, Coma, Travka, E.M.I.L., Kumm, Iordache, Blazzaj, Survolaj, Da Hood, Grimus, Butterflies In My Stomach, The Others, Slang, Bio, Du-te Vino, Oliver, Target, Dance Trauma, Agent MC, DJ Snow, MC Tina, Blanoz, Mara, ZUM, Guerrillas, Rock House, Mauser, Bucium, B.A.U., Tep Zepi și sigur am uitat câțiva artiști?
    Asta e singura noastră rugăminte: să vă gândiți la aceste două întrebări. Și poate că, odată cu răspunsurile, pe scena lui Folk You, va veni și un gest de susținere pentru oamenii care, de mai mult de 10 ani, se opun lăcomiei, minciunii, corupției politice și distrugerii naturii la Roșia Montană."

    RăspundețiȘtergere